Vi säger ”Hej Lina”

  • Inläggskategori:Information

På tävling, på träning, i ringdans. Där ÖBRK finns, finns hon. Vi säger ”HEJ!” till tävlingsdansaren Lina.

 

HEJ LINA, HUR ÄR LÄGET?

Hej! Det är toppen med mig! Lever livets glada dagar!

GE OSS DINA STARKASTE ARGUMENT TILL VARFÖR MAN SKA BÖRJA DANSA. 

Det ger dig motion och koordination. Det frigör massor av endorfiner som gör dig glad och lycklig. Du träffar nya härliga människor och tillhör ett socialt sammanhang. Det stärker både kropp och knopp!

VAD ÄR DET BÄSTA MED TÄVLINGSDANS ENLIGT DIG?

Att jag ständigt pushar mig själv att bli bättre och utvecklar min dans. Att gå och träna och känna att man har ett mål att jobba emot. Att få dela tävlingsupplevelsen med både min sambo och mina tävlingskompisar. Vi brukar skratta i bilfärden till tävlingarna så vi har träningsvärk i magen innan dansningen ens har börjat. Man skapar sig många fina minnen och upplevelser och ser många olika städer och hotell runtom i landet. Dessutom hittar man nya vänner på tävlingarna som bor i olika delar av landet. Man känner liksom att man tillhör en dansfamilj. Både att träna hemma och att åka iväg på tävlingarna ger mig energi och livslust!

VAD ÄR DET BÄSTA MED ÖBRK?

Det är ett så enormt engagemang från så många personer. Är så tacksam för att klubben finns och har bidragit till att jag har hittat det roligaste jag någonsin har gjort, att bugga! Kursverksamheten är toppen och medlemskvällarna som anordnas är ju suveränt. Det är jättefint att ÖBRK ger oss möjligheten att kunna åka och tävla.

BESKRIV EN BRA DANSLÅT. 

En bra danslåt gör att kroppen inte kan stå still, hur trött den än är! Den innehåller en melodi med fina harmonier samtidigt som den svänger rejält. De bästa danslåtarna har melodier där du kan anpassa din dans till musiken med små pauser, fartökningar och variationer som tydligt hörs. Jag personligen älskar också att dansa långsam bugg och då är en mjuk känsla i låten men samtidigt en tydlig takt att föredra. Det finns hur många bra bugglåtar som helst! Just nu är min favorit ”Kalla det drömmar om du vill”, med Lasse Stefanz. Den innehåller allt och är extremt svängig.

VAD SER DU FRAM EMOT UNDER VÅREN?

Framförallt att få åka på tävling igen och få prova på en ny klass att tävla i! Ser också fram emot att träna en massa bugg och utveckla min dans och att få gå på medlemskvällar och träffa allt härligt dansfolk. Drömmen vore ju en riktig lång danskväll på Sandviken en ljum sommarkväll. Det är livets bästa det!

 

OM LINA:
Ålder: 37
Yrke: Butiksbiträde
Medlem sedan: 2016
Dansar helst till: Har en förkärlek till riktigt klassiska dansbandslåtar med bra sväng. Såna låtar som oftast spelas i tävlingssammanhang.
Beskriv dans med ett ord: Kärlek!