Vi säger ”Hej Per”

  • Inläggskategori:Information

Han har ett fulltecknat klippkort på medlemskvällarna och ett antal utslitna dansskor i ryggsäcken.
Den här veckan säger vi ”HEJ!” till dansveteranen Per. 

HEJ PER, HUR ÄR LÄGET?

Bra. Ser fram emot att pandemin ger upp och att man kan börja leva som vanligt igen.

GE OSS DINA STARKASTE ARGUMENT TILL VARFÖR MAN SKA BÖRJA DANSA.

Dans gör att man blir glad. Man mår bra, både fysiskt och psykiskt. Mötet med många nya människor är otroligt berikande. I en tid där de naturliga mötesplatserna blir allt färre är dansen ovärderlig.

VAD ÄR DET BÄSTA MED DANS ENLIGT DIG?

Efter en bra danskväll känner jag mig lycklig i flera dagar. Massor med endorfiner. Alla bekymmer är som bortblåsta när jag kliver ut på dansgolvet. Jag njuter oerhört av bra dansmusik och kontakten med mina danspartners – en fin form av beröring. Det är också en aktivitet som inte kräver någon dyr utrustning – men ett par justa skor behöver man förstås.

VAD ÄR DET BÄSTA MED ÖBRK?

En fantastiskt välskött klubb. Otroligt inspirerande ledare. Liksom alla andra i organisationen som gör en fantastisk, ideell insats. Någonting som sticker ut är också att det inte finns ett spår av åldersdiskriminering i klubben. Ung som gammal möts i ett gemensamt intresse och passion för dansen. Det finns heller ingen social uppdelning. Vad man jobbar med eller hur rik man är spelar ingen roll. Här finns jämlikhet i ordets rätta bemärkelse.

BESKRIV EN BRA DANSLÅT. 

Den ska ha ett bra gung. Spelar ingen roll om den är långsam eller snabb, men den behöver ha en takt och ett flyt och ett sug som känns i hela kroppen. Kompet, bas och trummor, är grunden för den rätta danskänslan…

VAD SER DU FRAM EMOT UNDER VÅREN?

Vårens kurser, medlemskvällar och andra trevliga aktiviteter i klubben. Plus att alla vanliga danser kommer igång igen.

OM PER:
Ålder: 70+
Yrke: Journalist
Medlem sedan: 2004 (med uppehåll)
Dansar helst till: Streaplers, Callinaz
Beskriv dans med ett ord: Eufori