VI FLYTTAR TILL DANSKOMPANIET

  • Inläggskategori:Information
Som en blixt från klarblå himmel fick vi i somras ett erbjudande om en ny lokal för vår verksamhet.
Lokalen ligger hos Danskompaniet på Körfältet där vi får tillgång till utökade faciliteter.
Bea Backlund är lokalansvarig i klubben:
Jaha Bea, nu flyttar vi igen. Varför då?

Tyvärr visste vi från start att Sandviken inte var det vi kunde ha som en permanent lokal för all kurs-, medlems- och tävlingsverksamhet, så vi har varit öppna för andra alternativ. Plötsligt fick vi ett tips och sedan har allt gått fort. På ett par veckor fick vi otroligt fina och dansanta lokaler på Körfältet mitt i stan med busshållplats och parkeringar utanför entrén.

Vad är det för ytor vi har att röra oss på?

Hos Josefin på Danskompaniet finns tre jättefina dansstudios på 75 kvm, 130 kvm samt 220 kvm. Perfekta dansgolv med kanonljud och speglar på väggarna som vi nu fick möjligheten att hyra från 1 augusti. Direkt i augusti kommer vårt tävlingsgäng att stuffa in dansgolvet och fortsätta träna hårt inför vår stora danstävling på Sporthallen den 3 september.

Vad kommer du att sakna på Sandviken?

Vi kommer absolut att sakna Sandviken och hur mysigt och familjärt det har blivit där. Kjell Andersson – vår store hjälte – gjorde att ÖBRK kunde fortsätta som förening och få fortsätta sprida Sann Dansglädje till folket. Idag är vi 420 ÖBRK:are vilket är fantastiskt. På Sandviken lade vi många timmar på att det skulle bli funktionellt även vintertid. Det blev över förväntan och folket har i stora skaror återvänt till dansgolvet efter pandemin. Vi håller alla tummar för att Sandviken fortsätter som sommardansparadis även i framtiden.

Vad ser du fram emot i samarbetet med Danskompaniet?

Jag har haft en önskan om att skapa ett DANSENS HUS i Östersund och detta samarbete är så nära vi kan komma. Vi kommer garanterat hitta en massa dansanta saker för båda föreningarna. Josefin känns som just en sådan person vi kommer kunna samarbeta med på ett mycket bra sätt. Ser framtiden an med stor tillförsikt.

När drar verksamheten igång?

Jo, vi kommer öppna dörren på Danskompaniet på Körfältet redan söndagen 14 augusti med vår efterlängtade terminsstart av medlemkväll. Så kom dit och bli imponerad av lokalerna vi hyr av och delar med Danskompaniet.

————————————————————————————–

PARKERING VID DANSKOMPANIET (ÖBRK’S NYA LOKAL)
Enklast är om du laddar ned appen:
MobilPark – Aimo Park
Efter att du registrerat din parkeringstid (ankomst) är första timmen gratis,
därefter kostar det 5 kr/timme (alla dagar dygnet runt).