UNGDOMSHÄNGET

Therese Hedman-Mattsson, avgående vuxensansvarig:

Lovisa ”Lollo” Pettersson, ”pågående” vuxenansvarig:

Ungdomshänget har nu körts i två säsonger. Det är en mycket uppskattad aktivitet som ÖBRK står bakom.

 Therese Hedman-Mattsson har varit vuxensansvarig fram till nu, och från i höst tar Lollo Pettersson över det ansvaret. Läs här vad dom båda tycker om Ungdomshänget.

Att få vara med och starta upp den här ungdomsverksamheten är det som har varit det absolut roligaste och mest givande med att vara en del av styrelsen för ÖBRK. Dessa ungdomar som är med nu men också dem som var med och startade upp, är en så viktig del i att fylla på klubben underifrån med nya dansare. De är så engagerade, positiva och inspirerande. Dans är kanske inte det som man i ungdomskretsar tycker är det coolaste. Men det gör de här ungdomarna och de gör det med en glädje som sprider sig.

Önskar att fler vuxna peppar sina barn att komma på Ungdomsdanshäng, eller Sommardansskolan. Om ungdomarna lär sig dansa innan de börjar dricka alkohol, så behöver de inte dricka för att våga dansa. Och dansa det vill de gärna, det vill vi alla.

Stort tack kära ni!

Tack för de här åren, vi ses på någon dans framöver 🤗

 

I slutet av sommaren 2022 lyftes idén om att skapa en plats för dansande ungdomar att hänga, samt en möjlighet att introducera nya ungdomar för dans. Jag och tre andra ungdomar i klubben tog på oss att bilda Ungdomskommittén och planera och anordna dessa häng med hjälp av Therese Hedman Mattsson.

Vårt första häng blev en succé med runt 50 ungdomar som deltog. Efter de fick vi problem med lokaler. Det var väldigt svårt att få tillgång till lokal. Inför kommande termin fick vi tänka om.

Vårterminen 2023 lyckades Therese ordna drömlokalen för oss, Verket. En stor lokal centralt i Östersund. Vi försökte arbeta pedagogiskt och utveckla hänget utefter ungdomarnas önskemål. Och vi fick in ett fint flyt med runt 20-25 deltagare och många helt nya varje gång.

Inför sommaren valde två från Ungdomskommittén att hoppa av på grund av tidsbrist. Inför höstterminen hade vi en ny Ungdomskommitté bestående av 6st ungdomar. Det tog några häng och inlärning innan alla var bekväm i sina roller. Vi fortsätter att utveckla Ungdoms Hänget så gott vi kan.

Nu efter vårterminen 2024 så kan jag stolt säga att jag är bekväm med att lämna över Ungdoms Hänget till de yngre och efterträda Therese som vuxenansvarig. Jag vet fortfarande inte hur jag ska kunna leva upp till hur fantastisk hon har varit, men jag ska göra mitt bästa.v